Lotsgatans gruppboende

År 2014 öppnade Lotsgatans grupp (6 platser) och invidboende (4 platser) på Lotsgatan i Västernäs. Boendena ligger på våning ett och två i ett hyreshus byggt 2014.

I dessa två boenden bor det 10 unga vuxna personer i egna fullt utrustade lägenheter. Alla har tillgång till ett gemensamt allrum med fullt utrustat kök och tvättstuga. Allrummet ger en möjlighet för de boende att kunna vara tillsammans på en neutral plats men huvudsakligen tillbringar de tiden i sina egna lägenheter där de får stöd av personal med bl.a. matplanering, matlagning, tvättning, städning, ekonomiplanering/hantering, hygien och socialt stöd. Där umgås de också med sina familjer, vänner och grannar.

I anslutning till det gemensamma allrummet finns personalutrymmen där personal finns att tillgå den tid de boende är hemma.

På Lotsgatan arbetar en föreståndare och nio vårdare. Vårt övergripande mål är de boendes rätt till självbestämmande, delaktighet och självständighet. Personalens huvudsakliga roll är därför att handleda och stödja de boende bl.a. till att göra egna val, till att skapa en väl fungernade vardag utifrån rätten till självständighet och till att utveckla de sociala förmågor som är viktiga för att kunna leva ett så optimalt gott liv som möjligt.