Åkersvängens gruppboende

Åkersvängens gruppboende är beläget i Hammarland.

Åkersvängens boende är Kommunernas socialtjänst äldreboende. Boendet är byggt i två omgångar. 2003 öppnades Åkersvängen som ett boende med 5 platser utan profilering. Samtliga lägenheter från 2003 är utrustade med pentry och eget badrum.

2011 öppnades ett tillbyggt Åkersvängen med ytterligare 8 boendeplatser. Boendets verksamhet och profilering ändrades i och med tillbyggnaden till inriktning äldre. Lägenheterna i den nya delen har alla eget badrum. Sammanlagt finns 13 boendeplatser på Åkersvängen. Utöver lägenheterna finns allmänna utrymmen såsom matsal, vardagsrum, sysselsättningsrum, kök, tvättstuga samt badrum med bastu.

Sammanlagt arbetar 12 personal på Åkersvängen, inklusive föreståndare, sysselsättare och husmor. Vår målsättning är ett tryggt livslångt boende utifrån individens individuella behov. På Åkersvängen finns den dagliga verksamheten som heter Stjärnan. Stjärnans verksamhet är inriktad på sysselsättning och aktivering för en stimulerande och givande tillvaro som pensionär.